Членовете на браншовата камара Пътища излизат на протест в цялата страна, за да поискат

...
Членовете на браншовата камара Пътища излизат на протест в цялата страна, за да поискат
Коментари Харесай

Национален протест на пътно-строителни работници в ключови точки на страната

Членовете на браншовата камара " Пътища "  излизат на протест в цялата страна, за да изискат от страната вероятност за сектора, заяви още през вчерашния ден ръководителят на Управителния съвет на Камарата Стефан Чайков.

Протести ще има във всички области на България в основни точки от пътната инфраструктура, а в София хората ще се съберат пред Министерския съвет от 16:00 до 17:00 ч.

" Искаме да дадем изясненост кои сме и какъв брой сме ", сподели Чайков.

" Протестът беше проведен, за да се заостри вниманието на обществото върху това, че се забавят някои процеси по подготовката за зимния интервал, има закъснение и по много други действия в Агенция " Пътна инфраструктура ", не сме получавали пари от много време и не се разрешава да се фактурират към този момент сертифицирани действия ", подсети Чайков.

" Проблемът е задоволително комплициран и страните преди много време потеглиха от много диаметрално противоположни позиции и никой от нас не е очаквал да се реализира дефинитивно решение ", разяснява той.

" Дяволът е детайлите, на този стадий това, което е на масата, е правната рамка и отчасти предложение за финансовата рамка ", съобщи още Чайков.

Той посочи, че конкретните параметри ще бъдат коментирани след среща с премиера, която се чака, откакто той получи отчета от работната група, който ще му бъде предаден през днешния ден или най-късно в четвъртък.

Чайков уточни, че правната рамка гарантира цялата стойност на дължимите от страната към компаниите за свършена активност суми, които са 870 млн. лв. - фактурирани и сертифицирани действия, и " някакъв размер от средства, който е нужен за консервиране на стартирани поправки ".

Заместник-министърът на районното развиване Валентин Граматиков разяснява, че държавата е подготвена с предложение за решение на проблема по договорите за настоящо поддържане и ремонт на пътищата. Той удостовери уверението на сектора, че зимата няма да ни изненада.

" Въпреки всички отговорности, които са признати по осъществяването на договорите и неизплатени към момента, бизнесът е подготвен да се оправи със обстановката ", сподели Граматиков.

Чайков обаче посочи, че за задачата е належащо да има съглашение с държавното управление. По думите на заместник-министъра такова се чака да бъде реализирано скоро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР